Nyinflyttad

Nyinflyttad

Välkommen till ditt nya hem och vi hoppas att du ska trivas som hyresgäst hos oss. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor eller synpunkter. På den här sidan har vi samlat ihop ett antal saker som vi vet att många funderar på när de flyttar in i sin lägenhet.

Besiktning vid inflyttning

Det är viktigt att du tittar igenom lägenheten noggrant när du flyttar in. Prova alla tekniska saker som spis, kyl och frys, fläktar, kranar, elkontakter, strömbrytare, avlopp mm. Meddela oss omgående om något är fel. Meddela oss även om något saknas eller är trasigt.

Nycklar

Dina nycklar till lägenheten, tvättstuga och eventuella förråd kvitteras på överrenskommelse.

Elabonnemang

Det är hyresgästens eget ansvar att ordna med elabonnemang till lägenheten. Rekommenderat är att teckna ett avtal samma dag som inflyttningsdatumet. 

Flyttanmälan och Adressändring

För att din post ska komma till din nya adress är det två saker du behöver tänka på.

Flyttanmälan via Skatteverket

Den som flyttar ska alltid göra en flyttanmälan direkt till Skatteverket. Skatteverket ser till att din nya adress hamnar hos de flesta myndigheter, företag och viktiga samhällsorganisationer. Det är gratis att göra flyttanmälan via Skatteverket och du kan göra det direkt på: www.skatteverket.se/flytta

Eftersändning av post

Du måste själv se till att de föreningar, företag och organisationer som inte får din nya adress via Skatteverket - får den. Antingen tar du själv kontakt med dem eller beställer eftersändning mot en avgift hos Svensk Adressändring som ägs av PostNord och Bring. Mer information får du på sidan: Svensk Adressändring

Tänk på att göra flyttanmälan och adressändring i god tid före flytten. 

Obligatorisk hemförsäkring

Det är viktigt att du har en hemförsäkring för att skydda dig mot kostnader i samband med skador på din egendom vid inbrott, brand eller andra skador. Andersson Property Group täcker inte hyresgästernas egendom i samband med skada. Det är hyresgästens ansvar att från och med inflyttningsdagen skaffat sig en gällande hemförsäkring för den lägenhet som de hyr av hos Andersson Property Group.