Tvättstugan

Allmänt

 • Följ noga de bokningsinstruktioner som gäller i tvättstugan. Håll den tvättid du bokat ochrespektera andras tvättider.
 • Tvättstugan är en service och till för dig som boende. Var rädd om din tvättstuga och låna inte ut den till någon som inte bor i huset.
 • För allas trivsel är det viktigt att lämna tvättstugan ren och snygg efter sig.
   

När du tvättar

 • Var aktsam om maskinerna. För att undvika skador på tvättmaskinen och onödiga driftstopp använd tvättpåse vid tvätt av bygel-BH och tvätta endast mattor och grovtvätt i maskiner avsedda för det.
 • Var rädd om vår miljö och din tvätt. Använd gärna miljömärkt tvättmedel och överdosera inte.
 • Tvättstugan är till för alla hyresgäster/bostadsrättsinnehavare. Visa hänsyn genom att inte röka och genom att lämna husdjur utanför så kan alla, även de med allergier, använda tvättstugan.
   

Fel i tvättstugan

 • Ibland uppstår fel eller skador i tvättstugan. Anmäl felet så snart som möjligt till din fastighetsvärd/ fastighetsskötare eller enligt anvisning på plats. Sätt gärna en lapp på den maskin som du har felanmält, så att nästa person vet att den är trasig – men felanmäld.
   

Tvättmaskinen

Torka av ovansidan och inuti tvättmaskinen med en trasa. Rengör tvättmedelsfacken så inget tvättmedel finns kvar. Öppna luckan till tömd maskin.

Torktumlare

Rengör ovansidan på torktumlaren med en trasa. Rengör filtret och ta bort allt ludd och smuts från torktumlaren. Öppna luckan till tömd maskin.

Tvättstugan

Sopa och våttorka golven. Torka av alla avställningsytor. Släck, lås och stäng alla fönster.

Din tvättstuga

Tvättstugan är ett gemensamt utrymme där alla ska trivas och kunna tvätta på ett bra sätt. Därför är det extra viktigt att följa rutiner för tvättider och andra allmänna trivselregler som din hyresvärd meddelat.